NOS Voetbal

Blatter: een misverstand, ik ben niet opgestapt

Blatter: een misverstand, ik ben niet opgestapt

Veel voetballiefhebbers haalden opgelucht adem toen Sepp Blatter op 2 juni jongstleden zijn aftreden bekendmaakte. Wellicht heeft men te vroeg gejuicht, want de voorzitter maakte in Zwitserland bekend dat de voetbalwereld nog niet van hem af is.

"Ik ben niet opgestapt! Dat is een misverstand", maakte de 79-jarige Blatter duidelijk in het Zwitserse Ulrichen op een toernooi dat naar hem vernoemd is.

"Gezien de situatie waarin we zaten, met alle bijkomende druk, had ik maar één optie; zoals wij in voetbaltermen zeggen: de bal over de zijlijn trappen om de rust terug te brengen."

"Ik bén de voorzitter"

Ondertussen stellen geïnteresseerden zich kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. Of Blatter dat ook opnieuw gaat doen, laat hij nog in het midden. "Ik ga niet in op de situatie voordat zaken opgehelderd zijn. Anders zullen mensen weer gaan roepen dat ik de ring inga om te vechten voor het presidentschap. Maar ik vecht niet voor het voorzitterschap, want ik bén de voorzitter."

De opmerkingen van de Zwitser zijn opmerkelijk. "Die verkiezing is nu voorbij, maar de problemen van de FIFA nog niet. De FIFA moet grondig worden hervormd", sprak Blatter begin juni nog op een ingelaste persconferentie.

Sepp Blatter trad op 2 juni jongstleden af als FIFA-voorzitter

"Hoewel ik een mandaat heb van de FIFA-leden, denk ik niet dat ik een mandaat heb van de hele voetbalwereld: de fans, de spelers, de clubs, de mensen die leven voor het voetbal zoals wij bij de FIFA. Daarom heb ik besloten mijn functie neer te leggen op een speciaal verkiezingscongres."

Chung Mong-joon en Michel Platini maakten al bekend Blatter op te willen volgen. De verkiezing is op 26 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl