NOS Sport

Broersen kansrijk voor eremetaal

Broersen op medaillekoers op zevenkamp

Met nog één onderdeel van de zevenkamp te gaan bezet Nadine Broersen bij de WK in Peking de tweede plaats. De Dongense kan zondagmiddag op de 800 meter haar derde medaille op een titeltoernooi in de wacht slepen.

Broersen, die vorig jaar goud won bij de WK indoor en zilver bij de EK outdoor, stond na dag één zevende. Zondag klom ze eerst een plaatsje dankzij haar 6,20 meter bij het verspringen, goed voor de negende plek op dat onderdeel. Vervolgens gooide ze op haar specialiteit de speer naar 53,52 meter (derde plaats), waarmee ze de sprong naar de topdrie maakte.

"Ik ben best wel moe,het was een kort nachtje", zei ze. "Maar ik doe nu toch weer mee. Hier ben ik blij mee."

Broersen: straks tactisch gaan lopen

Visser zakt weg, Vetter verbetert zichzelf

Nadine Visser wist haar geweldige klassering van zaterdag (derde) niet vast te houden. De Arnhemse zakte na het verspringen (dertiende met 6,14 meter) naar de vijfde plaats en staat na het speerwerpen (23ste met 40,70 meter) op plaats tien.

Vooral het verspringen viel tegen: ze kwam niet in de buurt van haar persoonlijk record (6,48 meter). In het klassement werd ze zelfs gepasseerd door Anouk Vetter. Die stond vijftiende na de eerste dag en maakte vooral indruk met de speer (vierde met 51,78).

Johnson-Thompson vergooit haar kansen

Het optreden bij het verspringen van Katarina Johnson-Thompson, op dat moment de nummer twee van het klassement, eindigde in een drama. De Britse, die een PR heeft staan van 6,92 meter, noteerde drie ongeldige sprongen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl