Oussama Tannane telt zijn doelpunten tegen SC Cambuur op
NOS Voetbal

Tannane haalt uit tegen SC Cambuur

Heracles heeft SC Cambuur een gitzwarte avond bezorgd. Voor rust had Oussama Tannane met vier treffer het vonnnis over de thuisclub al voltrokken. Het werd uiteindelijk 1-6.

Heracles speelde niet eens geweldig, maar had in Oussama Tannane een ijzersterke afmaker, die bij zijn eerste drie treffers optimaal profiteerde van onzekerheden bij de Friezen achterin.

Doelman Leonard Nienhuis liet zich verrassen door een laag schot (0-1), een verkeerde uitspeelbal van dezelfde Nienhuis leidde een strafschop in (0-2) en bij de 0-3 gaf de Almelose defensie nog net geen vrije doorgang aan Tannane, die vervolgens hard en hoog raak schoot. De 0-4 was de mooiste: een schot in de kruising.

In een poging om het eigen publiek nog íets te bieden, begon Cambuur fel aan de tweede helft. Toch waren de beste kansen opnieuw voor de bezoekers. Een kopbal van Wout Weghorst werd nog door Sjoerd Overgoor van de lijn gehaald, even later sloeg de spits wel toe. Cambuur leverde de bal in, Weghorst ging alleen op het Friese doel af, waar Nienhuis eerst nog redde, maar kansloos was op de tweede inzet.

Een zesde treffer bleef de thuisclub aanvankelijk bespaard, toen Thomas Bruns de binnenkant van de paal trof. Cambuur deed zelfs wat terug via Bartholomew Ogbeche, die met een schot uit de draai het net vond. Even later zorgde Bruns uit een voorzet van Paul Gladon alsnog voor de zesde Almelose treffer.

Tannane kwam na rust veel minder in beeld, maar dat deed niks af aan zijn glanzende optreden uit de eerste helft. Het is de eerste keer dat een speler van Heracles in de eredivisie vier keer scoort. Vorig jaar gebeurde dat ook in het bekertoernooi, tegen Emmen. Ook toen stond achter het kwartet treffers de naam van Tannane.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl