BMC komt over de finish van de eerste etappe in de Ronde van Spanje
NOS Wielrennen

BMC wint eerste etappe Ronde van Spanje

BMC heeft de eerste rit in de Vuelta, een ploegentijdrit over 7,4 kilometer van Puerta Banús naar Marbella, gewonnen en de Slowaak Peter Velits is de eerste drager van de rode leiderstrui.

Omdat de uitslag niet voor het algemeen klassement zou meetellen, geloofde een aantal teams het wel. BMC reed wel volle bak, net als Tinkoff (Peter Sagan en Rafal Majka) en Orica (Esteban Chaves en Simon Gerrans), die 0.01 tekortkwamen.

De renners moesten over zandstroken, een houten brug en rubberen matten en de organisatie dacht met dit "technische" parcours goede sier te maken. De renners zagen vooral een gevaarlijk traject, waarop besloten werd de uitslag van de rit niet individueel te verwerken.

Lotto-Jumbo vierde

Tourwinnaar Chris Froome was een van de renners die geen goed woord over hadden voor het parcours en Sky deed ook geen moeite de organisatoren met een spetterend optreden te behagen. De ploeg eindigde op de negentiende plaats.

Niki Terpstra had zijn zinnen gezet op de rode trui en was des duivels toen zijn Etixx-ploeggenoten onderweg wat steken lieten vallen. Etixx werd vijfde. Om toch wat truien uit te kunnen reiken kreeg de eerste finisher van de nummer twee (Sagan/Tinkoff) de groene trui. Cameron Meyer kreeg de combinatietrui omdat hij als eerste finishte bij Orica (derde) en Martijn Keizer (vierde met Lotto-Jumbo) kreeg de witte bergtrui.

Martijn Keizer in de bergtrui

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl