NOS Nieuws

'Er was een grote vuurbal en toen werd het heel stil'

"De Hawker maakte een looping over de A27 en het volgende moment was er een grote vuurbal. Plotseling werd het stil, mensen waren echt geschrokken. Een vrouw brak in tranen uit. Het was stil en het verkeer op de A27 kwam volledig tot stilstand", vertelt ooggetuige Archie Tipple over het ongeluk bij de vliegshow in de Britse plaats Brighton.

Zeven mensen kwamen om het leven en vijftien mensen raakten gewond toen een straaljager een stunt uitvoerde boven de autoweg in de buurt van Brighton. Het toestel stortte neer en raakte een aantal auto's en mogelijk ook enkele fietsers. Eén van de gewonden verkeert in levensgevaar.

'Je zit te laag'

Jonathan Ridley zat aan een rivier in de buurt toen het gebeurde. Hij zag dat het toestel na de looping probeerde om weer genoeg hoogte te krijgen. "Je zag de neus van het vliegtuig omhoog komen en de piloot probeerde genoeg vermogen te krijgen om uit de looping te komen. Maar dat lukte niet."

Ooggetuige Stephen Jones bevestigt dat verhaal. "Hij kwam uit de looping en ik dacht "je zit te laag, je zit te laag, trek op". Toen vloog hij recht de grond in."

15 meter

Ailish Southall reed met haar twee kinderen op de A27 toen het ongeluk gebeurde. "We zaten te wachten tot het vliegtuig weer zou optrekken, maar dat gebeurde niet. Het leek wel of het in tweeën werd gescheurd. Er was een enorme vuurzee en we zijn de auto uit gevlucht omdat we bang waren dat we anders door brokstukken geraakt zouden worden omdat we ongeveer 15 meter van het vliegtuig verwijderd waren."

Vliegtuig stort neer tijdens vliegshow

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl