Nadine lacht, Nadine huilt na eerste WK-dag

Broersen: maak het mezelf heel moeilijk

"Ik had drie goede nummers. Dan verpest zo'n 200 meter heel veel." Nadine Broersen was zwaar aangeslagen na het slotnummer van de eerste dag van de zevenkamp op de WK. De medaillekandidate liep door een matige tijd op de 200 meter flinke schade op in het tussenklassement, waarin ze nu zevende staat.

De indoorwereldkampioene van 2013 wist dat door haar moeizame voorbereiding Peking een zwaar toernooi zou worden. "Je hoopt stiekem dat het toch goed gaat. De verklaring is duidelijk: ik heb weinig wedstrijdritme. En dan kom je tekort op de loopnummers."

Broersen liep begin dit jaar een enkelblessure op, gevolgd door een voetblessure. Pas enkele weken voor de WK was ze fit. "Ook nu ik niet 100 procent ben, moet ik in de buurt van de 6.600 punten kunnen komen en dan doe je mee om de medailles. Nu maak ik het me wel heel erg moeilijk'', keek de atlete naar de drie onderdelen (verspringen, speerwerpen en 800 meter) op zondag.

Visser: de middag was prima

Nadine Visser verliet een stuk opgewekter dan Broersen het olympisch stadion van Peking. De 20-jarige atlete begon de dag met twee persoonlijke records en liet daar in de Chinese avonduren nog goede prestaties met de kogel en op de 200 meter op volgen.

"Ik ben dik tevreden met deze dag", zei de nummer drie van het tussenklassement. Ik had op iets meer gehoopt in de avondsessie, maar je wilt altijd meer. Op de 200 meter merkte ik dat het een lange dag is geweest. Toch komt er nog een prima tijd uit."

Geen voorspelling

Visser durft niet te voorspellen waar haar goede prestaties toe kunnen leiden. "Geen idee wat er uitkomt. Dat zullen we zien", keek ze naar haar derde positie.

Voor Anouk Vetter verloopt de WK moeizaam. Ze kneusde haar voet vlak voor het toernooi. "Echt belabberd", omschreef ze haar eigen situatie. "Het valt tegen. Ik heb een paar moeilijke momenten gehad. Ik kan meedoen en daar moet ik blij mee zijn."

Vetter: het was zwaarder dan ik dacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl