NOS Sport

Gatlin imponeert, Bolt en Martina verder

  • NOS
    De halve finalisten op de 100 meter (1)
  • NOS
    De halve finalisten op de 100 meter (2)
  • NOS
    De halve finalisten op de 100 meter (3)

Justin Gatlin heeft bij de WK atletiek indruk gemaakt tijdens de series van de 100 meter. De Amerikaan won in Peking zijn serie in 9,83 seconden en was daarmee de snelste van alle deelnemers.

Ook titelverdediger Usain Bolt plaatste zich eenvoudig voor de halve finales. De Jamaicaan, die zeven jaar geleden in Peking drie olympische titels veroverde, bleef met 9,96 seconden ook onder de tien seconden.

De Amerikaan Trayvon Bromell (9,91), de Fransman Jimmy Vicaut (9,92) en de Jamaicaan Asafa Powell (9,95) waren in de series nog wel sneller dan wereldrecordhouder Bolt, die dit seizoen last had van blessures en nog weinig indruk maakte in wedstrijden.

"Het worden geweldige races"

Gatlin was meer dan tevreden over zijn race. "Ik moest van mijn coach genieten en gaan. Ik weet niet wat het zondag gaat worden. Er zal veel druk zijn, maar het worden geweldige races"', keek de Amerikaan vooruit naar de tweede dag in Peking. Dan staan de halve finales en de finale van de 100 meter op het programma.

Gatlin: met atletiek weet je 't nooit

Martina niet helemaal fit

Churandy Martina liep in de serie van Bolt naar de derde plaats, voldoende voor een plaats in de halve finales. De Nederlandse recordhouder moest in de tweede helft van de race een inhaalslag maken.

"Ik ben niet 100 procent. Ik had last van mijn benen, waardoor de start wat moeizaam was. Ik loop wel mijn beste seizoenstijd", zei Martina na zijn finish in 10,06.

Martina: laten zien dat ik harder kan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl