NOS Sport

Topdag Visser op meerkamp, Broersen baalt

  • NOS
    De stand op de zevenkamp na vier onderdelen
  • EPA
    Nadine Visser met de kogel

Zevenkampster Nadine Visser heeft een voortreffelijke eerste dag op de WK afgesloten met de derde plaats in het tussenklassement. De 20-jarige atlete verbeterde op twee van de vier onderdelen persoonlijke records en legde met 3.871 punten een goede basis voor de tweede dag.

Voor Nadine Broersen eindigde de eerste dag in mineur. Na drie onderdelen stond de nummer twee van EK van vorig jaar nog derde. Haar matige 200 meter (25,41 seconden) wierp haar terug naar de zevende plaats met een fikse achterstand op de topdrie.

De Britse Jessica Ennis leidt met 4.005 punten, voor haar landgenote Katarina Johnson-Thompson met 3.925 punten. Het is voor Ennis haar eerste grote, mondiale toernooi in lange tijd. De olympisch kampioene van 2012 was twee jaar gestopt vanwege de geboorte van haar eerste kind.

Matige 200 meter voor Broersen op zevenkamp

Blessures hinderen Broersen

Broersen kende een moeizame aanloop naar de WK. Door een enkel- en voetblessure was haar voorbereiding niet optimaal. Dat was aan de loopnummers zaterdag te merken. Broersen miste duidelijk wedstrijdritme. De technische nummers (kogelstoten en hoogspringen) gingen wel goed, maar konden de matige 200 meter niet compenseren.

Visser was op alle onderdelen sterk bezig. In de Chinese ochtenduren vestigde ze persoonlijke records bij de 100 meter horden en het hoogspringen. Met de kogel en op de 200 meter presteerde ze ook goed.

Anouk Vetter sloot de eerste dag als vijftiende af. Vetter kneusde in de aanloop naar het toernooi haar voet, waardoor ze moeilijke momenten op de eerste dag kende. "Ik moet blij zijn dat ik kan meedoen."

Broersen sterk met kogelstoten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl