NOS Sport

Visser derde na twee onderdelen zevenkamp

Visser en Broersen beginnen goed aan zevenkamp

Bij de WK atletiek in Peking bezet de jonge meerkampster Nadine Visser na de eerste twee onderdelen van de zevenkamp de derde plaats.

De 20-jarige atlete begon met winst op haar specialiteit, de 100 meter horden. Met 12,81 was ze 0,06 sneller dan haar persoonlijk record, zat ze maar 0,04 boven het nationale record van Marjan Olyslager uit 1989 en hield ze titelfavorieten Jessica Ennis-Hill (12,91) en Brianne Theisen-Eaton (12,98) ruim achter zich.

Ook bij het hoogspringen wist Visser haar persoonlijk record (1,78 meter) te verbeteren. Met 1,80 meter zat ze keurig in de middenmoot.

"Ik wist dat mijn vorm goed was", lachte ze. "Ik moest 12,8 kunnen lopen." En over het hoogspringen: "Ja, een mooi PR."

Visser: blij dat het gelukt is

Broersen niet blessurevrij

Nadine Broersen staat na de eerste twee onderdelen zevende. Anouk Vetter bezet, in een veld van 33 deelneemsters, de 23ste plaats.

Broersen, die vorig jaar zilver won bij de EK in Zürich en die dit jaar veel last heeft gehad van een enkelblessure, liep de 100 meter horden in 13,55 en kwam bij het hoogspringen tot een hoogte van 1,86 meter.

"Van die enkelblessure heb ik geen last gehad. Alleen heb ik door die blessure een andere blessure gekregen en daar heb ik nog wel steeds last van. Overbelasting van een ander stukje van mijn voet. Dus ja, dan is 1,86 gewoon goed", vond Broersen.

Vetter kwam eerder dit seizoen hard ten val in een hordenrace en zal dus blij zijn met haar tijd (13,61) op de 100 meter horden. Bij het hoogspringen bleef ze met haar sprong over 1,77 meter maar vier centimeter verwijderd van haar persoonlijk record.

Broersen: hoogspringen was spannend
Nwaba twee keer onderuit op 100 horden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl