Mimoun Mahi krijgt de felicitaties na zijn eerste goal tegen Excelsior (2-0)

Mahi schiet FC Groningen langs Excelsior

FC Groningen heeft na een nederlaag en een remise zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Invaller Mimoun Mahi tekende thuis tegen Excelsior voor beide treffers.

Gescoord werd er weliswaar niet voor rust, toch was de eerste helft beslist de moeite waard. Beide ploegen hadden slechts een punt vergaard in de twee vorige speelrondes en beide wilden met aanvallende intenties die magere statistiek wat opvijzelen.

De thuisspelende Groningers lieten zich het eerst gelden, maar Excelsior-doelman Filip Kurto stond een vroege treffer in de weg. Eerst stopte hij een schot van Albert Rusnák en kort daarna voorkwam hij met een reflex dat de met een grote sprongkracht gezegende Michael de Leeuw kon binnenkoppen. Bij Excelsior kwam de meeste dreiging van de razendsnelle Nigel Hasselbaink, al kon hij niet op een echt grote kans terugkijken.

Van Diermen ontsnapt

Hasselbaink bracht een kwartier na rust wel Jordan Botaka in stelling, die zijn kopbal net naast zag gaan. Daarna gebeurde er weinig, tot Danny Hoesen doorbrak op rechts en Kevin van Diermen zich genoodzaakt zag aan de noodrem te trekken. Tot verontwaardiging van Groningen kwam Van Diermen weg met geel.

Lang duurde de woede over die beslissing niet, want uit de vrije trap die volgde schoot de voor Rusnák in het veld gekomen Mahi prachtig raak. En vijf minuten voor tijd schoof de buitenspeler beheerst met links de 2-0 in de verre hoek.