Dafne Schippers kan niet meer wachten
NOS Sport

Schippers: eindelijk gaat het beginnen

“Eindelijk gaat het beginnen”, zegt Dafne Schippers opgetogen aan de vooravond van de WK atletiek. Het toernooi waar ze maanden naartoe heeft gewerkt, moet succes op de sprintnummers gaan opleveren.

In aanloop naar de wereldkampioenschappen belegde de 23-jarige Schippers een trainingskamp in Japan. “Ik heb daar heel goed getraind, al was het er erg saai. In het hotel en de omgeving was weinig te beleven, maar we hebben goed kunnen uitrusten”, zei Schippers.

Dafne Schippers verkent Vogelnest

Zenuwachtig en schuchter

Een jaar geleden was ze nog een zenuwachtig en schuchter meisje. Anno 2015 behoort ze tot een van de kanshebbers om uit te groeien tot de ster van het toernooi. “Ik ben een van de weinige blanke sprinters en dat vindt men heel interessant”, aldus Schippers.

“Er is veel veranderd in een jaar tijd, maar dat ligt natuurlijk ook aan het onderdeel dat ik heb gekozen. Die keuze geeft me veel rust en ik ben blij hoe het seizoen tot nu toe gaat. Ik dicht mezelf de beste kansen toe op de 200 meter, maar ook de 100 meter groeit langzaam.”

In tegenstelling tot de Europese kampioenschappen is eremetaal bij de WK echter niet vanzelfsprekend. “Het is ook wel lekker om een beetje de underdog te zijn. Op de finaledagen hoop ik mijn beste niveau te laten zien. Laat ze maar komen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl