Sifan Hassan mikt op mondiaal succes
NOS Sport

Hassan wil na Europees ook mondiaal succes

Sifan Hassan heeft op de WK atletiek in Peking haar zinnen gezet op een gouden plak. Na haar Europese titel (outdoor) op de 1.500 meter van vorig jaar, wil ze dat kunstje op het mondiale podium herhalen. En de voortekenen zijn goed.

“Op het trainingskamp in Sankt Moritz ging het supergoed”, zei Hassan, die dit jaar ook al Europees indoorkampioene werd. “Ik moet het laten zien op deze WK. Maar hier is de echte wereldtop aanwezig. Mentaal en fysiek moet ik op mijn best zijn, want er zijn veel vrouwen die onder de vier minuten lopen.”

Aanscherpen

Hassan verkeert in goede vorm, getuige het aanscherpen van het Nederlands record, vorige maand in Monaco. Op Diamond Leaguewedstrijden liep ze een tijd van 3.56,05. Op Chinese bodem hoopt ze nog harder te gaan lopen.

Het enige punt van zorg is de hitte in Azië. “Ik kan niet zo goed in de warmte lopen en na 200 meter kreeg ik het benauwd in de training. Maar ik heb goed getraind in Japan en nu gaat het een stuk beter”, aldus Hassan.

De atlete is in Peking gekwalificeerd op de 1.500 en 800 meter, maar haar deelname aan de laatste afstand is nog onzeker. “Ik ben nog niet 100 procent zeker of ik de 800 meter ga lopen na de 1.500 meter. Dat hangt af van hoe moeizaam de series verlopen.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl