Ronald Koeman op de bank bij Southampton
NOS Voetbal

Koeman gelijk, krankzinnige zege Dortmund

Trainer Ronald Koeman waarschuwde vooraf al voor de kracht van de Deense kampioen FC Midtjylland. Vanavond bleek dat Midtjylland, dat net als de in de film Moneyball geportretteerde honkbalploeg Oakland Athletics op basis van statistieken werkt, inderdaad een volwaardige opponent voor Southampton is. Op eigen veld kwamen de Saints niet verder dan 1-1.

Uitgerekend oud-FC Groninger Tim Sparv opende de score voor de Denen. De middenvelder, die in tien seizoenen pas zeven keer het net wist te vinden, verraste doelman Maarten Stekelenburg op slag van rust met een schot van afstand.

Na rust dacht verdediger Steven Caulker zijn nieuwe club Southampton langszij te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens duwen. Kort daarna mocht Koeman toch opgelucht adem halen, omdat Jay Rodriguez vanaf elf meter de 1-1 liet aantekenen.

Verder kwam Southampton echter niet en dus zal de ploeg in Denemarken moeten scoren om voor het eerst sinds 2003 in een Europees hoofdtoernooi te mogen uitkomen.

Inhaalrace Dortmund

Voor spektakel moet je dit seizoen bij Borussia Dortmund zijn. In de derde kwalificatieronde vestigde de Duitse grootmacht al een bezoekersrecord, vandaag deed de ploeg van Thomas Tuchel opnieuw aan klantenbinding. Op bezoek bij het Noorse Odds BK keek Dortmund na 22 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan.

Maar dankzij Pierre-Emerick Aubameyang (2x), Shinji Kagawa en Henrikh Mkhitaryan mochten de duizenden meegereisde supporters alsnog een feestje vieren: 4-3.

Athletic laat zege glippen

Het omgekeerde overkwam Athletic Club. De club uit Bilbao, die vorige week Barcelona nog een draai om de oren gaf in de Spaanse Super Cup, verspeelde een 2-0 voorsprong in Slowakije. Thuisclub MSK Zilina kwam een kwartier voor tijd langszij en greep in de slotminuut alsnog de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl