Feyenoord-aanhangers bij de rellen in Rome
NOS Nieuws

44 Feyenoord-fans vervolgd voor rellen in Rome

44 Feyenoord-supporters moeten nog deze maand voor de rechter komen voor hun rol bij de rellen in Rome, half februari. De groep misdroeg zich in het centrum van de Italiaanse hoofdstad voor de Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. De zaak dient op 31 augustus in Rotterdam.

De Feyenoord-aanhangers zijn 17 tot 41 jaar oud en komen uit het hele land. Ze worden vervolgd voor de vernielingen die zijn aangebracht en voor het gooien van stenen naar de politie. Een man van 21 uit Zierikzee is ook aangeklaagd voor poging tot doodslag. Hij zou een mortierbom naar een Romeinse agent hebben gegooid.

Bij de rellen in Rome raakte de Barcaccia-fontein, aan de voet van de beroemde Spaanse trappen, beschadigd. Het supportersgeweld leidde tot een golf van verontwaardiging in Rome en in Nederland. Een dag na de ongeregeldheden kreeg een aantal relschoppers in Rome al celstraffen tot zestien maanden.

De zitting op 31 augustus is een pro-forma-zitting. De inhoudelijke behandeling, waarbij ook een strafeis wordt geformuleerd, is in het najaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl