Robin van Persie viert zijn eerste doelpunt voor Fenerbahçe

Van Persie eindelijk belangrijk voor Fenerbahçe

Robin van Persie heeft zijn nieuwe club Fenerbahçe een uitstekende dienst bewezen. Op bezoek bij het Griekse Atromitos maakte de spits in blessuretijd het enige doelpunt van de avond: 0-1.

Van Persie, die knap doel trof met het hoofd, was na tachtig minuten in het veld gekomen voor Moussa Sow en vierde tien minuten later zijn eerste treffer.

"Ik gebruikte mijn lichaam goed, het was geen overtreding", zei de Rotterdammer, die zijn Roemeense tegenstander klopte in de lucht. "De scheidsrechter heeft het goed gezien."

Van Persie zorgde ervoor dat Fenerbahçe na het mislopen van de Champions League wel grote kans maakt op een plek in de Europa League. "We zijn pas halverwege, maar het ziet er goed uit. Dit doelpunt is erg belangrijk."

De aanvoerder en topschutter aller tijden van het Nederlands elftal moest in Athene opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. Van Persie was verre van topfit toen hij deze zomer overstapte van Manchester United naar Fenerbahçe en werkt langzaam naar zijn topvorm toe.

Wedstrijdritme

Van Persie speelde tot vandaag als invaller pas twee keer een half uurtje voor zijn nieuwe club. In de eerste Champions Leaguewedstrijd tegen Sjachtar Donetsk speelde hij 22 minuten. Bij de uitwedstrijd in Oekraïne maakte hij zelfs geen deel uit van de selectie.

Afgelopen weekend speelde hij slechts 27 minuten. Van Persie kwam in de eerste competitiewedstrijd tegen Eskisehirspor pas in de 63ste minuut in het veld.

Selectie

Morgen maakt Danny Blind zijn eerste (voorlopige) selectie, voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Turkije, bekend. Vraag is of de nieuwe bondscoach een beroep gaat doen op Van Persie.

Blind zei donderdag tijdens de persbijeenkomst in Noordwijk twijfels te hebben over de fitheid van de topschutter aller tijden van Oranje. "Hij worstelt met zijn algehele fitheid. Hij zal eerst minuten moeten gaan maken", aldus de bondscoach.

Het doelpunt in Griekenland zal Van Persie ongetwijfeld geen kwaad doen. Zeker nu Klaas-Jan Huntelaar deze week geblesseerd raakte.