Arek Milik viert zijn doelpunt met ploeggenoten

Moeizame zege Ajax op Jablonec

Ajax heeft de eerste wedstrijd tegen Jablonec in de play-offs van de Europa League gewonnen. In een bedroevend duel in Amsterdam werd het 1-0. De return is volgende week in Tsjechië.

Jablonec plooide zich massaal terug en Ajax bleek niet bij machte de Tsjechische defensie uit elkaar te spelen. Een slechte eerste helft, waarin een rollertje van Anwar El Ghazi het enige wapenfeit van Ajax was, volgde.

Kort na rust ging Davy Klaassen over de knie bij Vit Benes en Arek Milik verzilverde de strafschop. De 1-0 werkte echter niet bevrijdend; Ajax bleef slordig, modderde maar wat aan en creëerde weinig, al kreeg aanvoerder Klaassen in blessuretijd nog een goede kopkans.

De Tsjechen, die voor rust nog twee keer gevaarlijk gecounterd hadden, bakten er aanvallend na rust ook helemaal niets van.