NOS Nieuws

Asscher verbaasd over getal arbeidsongeschikten

Minister Asscher is geschrokken van het aantal mensen dat ten onrechte een arbeidsongeschiktheidsuitkering zou ontvangen. Volgens verzekeringsartsen zijn er mogelijk 150.000 mensen die jaren geen keuringsarts hebben gezien en eigenlijk allang weer aan het werk zouden kunnen.

Asscher zegt dat hij samen met uitkeringsinstantie UWV gaat uitzoeken of het getal klopt. Hij is daar niet van overtuigd. "Ik kan het nu nergens aan relateren of op baseren. Maar ik schrik van het signaal, dus daar ga ik goed naar kijken."

Goed uitzoeken

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt dat het grote arbeidsongeschiktenprobleem dat in de jaren 90 bestond inmiddels voor een groot deel is opgelost. "Het is niet zo dat er nog steeds massaal mensen in die arbeidsongeschiktheid terechtkomen, terwijl ze daar echt niet thuishoren."

Asscher zegt op dit moment niet te kunnen zeggen of het getal niet klopt. "Het is niet duidelijk waar de cijfers vandaan komen. Ik ga dat goed uitzoeken." Hij gaat om te beginnen in gesprek met de UWV, dat herkeuringen organiseert, om te kijken of zij het getal herkennen.

Asscher schrikt van getal arbeidsongeschikten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl