Danny Blind bij zijn presentatie als bondscoach
NOS Voetbal

'Vertrek Hiddink blijft vaag, dat is dan maar zo'

Bij de eerste persconferentie van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal kwam ook Guus Hiddink weer ter sprake, de man die hij opvolgt en die via de achterdeur is vertrokken bij de KNVB. Zonder duidelijke reden.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen wilde daarover geen openheid van zaken geven. "Dat hebben we zo afgesproken. Ook ik moet me daar dus aanhouden. Ik snap dat het daardoor vaag blijft, maar dat is dan maar zo."

Na de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in Letland (2-0) liet Hiddink weten een stapje terug te willen doen. Hij zag een rol als 'senior-bondscoach' voor zich, met Blind als nieuwe verantwoordelijke op het veld. De KNVB voelde daar niets voor. Twee weken later was Hiddink weg.

Het is spijtig dat het zo gelopen is, maar ik kan er nu niks meer mee.

Danny Blind over het vertrek van Guus Hiddink

Resoluter

Net als Van Oostveen wil Blind de zaak-Hiddink nu achter zich laten ("het is spijtig dat het zo gelopen is, maar ik kan er nu niks meer mee"), maar niet voordat hij vertelt dat hij veel van hem geleerd heeft.

"Guus is een totaal andere coach dan Louis van Gaal. Het was interessant voor mij om te zien hoe hij zich opstelt ten opzichte van het team en problemen die er spelen. Pak je die collectief of individueel aan? Hard of zacht? Daar pik je dingen uit waarvan je denkt dat die effect hebben, van andere dingen denk je dat je die resoluter moet aanpakken."

Danny Blind en Guus Hiddink feliciteren elkaar met de winst op Letland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl