Agenten patrouilleren bij de plek van de aanslag in Bangkok
NOS Nieuws

'Zeker tien mensen betrokken bij aanslag Bangkok'

Bij de aanslag in Bangkok afgelopen maandag waren zeker tien mensen betrokken. Volgens de Thaise politie was de aanval goed voorbereid. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.

Bij de aanslag in de hoofdstad van Thailand kwamen 22 mensen om het leven. De bom ontplofte bij een hindoeïstisch heiligdom. Op beelden is te zien dat een man een tas achterlaat. Niet lang daarna is er een explosie. De politie gaf eerder een compositietekening vrij van deze verdachte.

De politie maakte eerder al bekend dat ze op zoek zijn naar twee mensen die op de plek van de aanslag op de uitkijk leken te staan. Daarnaast gaan ze ervan uit dat er mensen hebben geholpen bij het maken van de bom en het voorbereiden van de vlucht van de aanslagpleger.

Oeigoeren?

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is ook nog niet opgeëist. Een woordvoerder van de overheid heeft vandaag laten weten dat de aanslag waarschijnlijk niet is gepleegd door internationale terroristen. Volgens de official was de aanval ook niet direct gericht op de Chinese slachtoffers die omkwamen.

In Thailand werd eerder gespeculeerd dat er mogelijk Oeigoeren, een islamitische minderheid, achter zitten. Onlangs is een groep Oeigoeren Thailand uitgezet. De aanslag zou mogelijk uit wraak daarvoor zijn gepleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl