NOS Voetbal

Van den Brom stelt drie centrale verdedigers op tegen Astra

Gouweleeuw irriteert Van den Brom

Na het goede optreden tegen Istanbul Basaksehir, wacht AZ donderdagavond de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Europa League. Die horde bestaat uit het Roemeense Astra Giurgiu.

De man aan het roer bij de Alkmaarders, trainer John van den Brom, noemt Astra 'een hele ervaren luizenploeg'. "Ze staan niet voor niets bovenaan in hun competitie. Wij kunnen onze borst natmaken, maar ik schat de kansen gelijk in."

Het elftal van Van den Brom heeft in de uitwedstrijd in de vorige ronde tegen Basaksehir (1-2) laten zien dat het 'gegroepeerd kan verdedigen', en tegelijkertijd kansen kan creëren. Maar afgelopen weekend tegen Excelsior ging het minder goed (2-2).

"Als we nu net zo veel kansen weggeven als tegen Excelsior, dan wordt het een lastig verhaal", meent Van den Brom, die zijn elftal aanpast aan de aanvallende kwaliteiten van Astra. "Hun twee beste spelers staan in de spits, ik heb daar drie centrale verdedigers voor nodig."

Jeffrey Gouweleeuw baalt van AZ, hij mag niet weg

Van den Brom ergert zich aan aanvoerder

Aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw is teleurgesteld in AZ. De verdediger wilde naar Olympiakos Piraeus, maar de leiding in Alkmaar hield hem tegen. "Hij irriteerde mij en de clubleiding", vertelt Van den Brom.

"Ik ben de confrontatie met hem aangegaan en ik denk dat het nu duidelijk voor hem is. Hij blijft hier en als hij weg wil, dan moet hij ervoor zorgen dat hij een fantastisch seizoen bij AZ speelt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl