Boy (l) en Danny van Poppel
NOS Wielrennen

Van Poppels gaan voor etappezege in Vuelta

Op familie-uitje naar de Ronde van Spanje. De broers Danny (22) en Boy van Poppel (27) van Trek doen vanaf komende zaterdag mee aan de Vuelta. Het is voor het eerst sinds de Tour de France van 2013 dat de twee samen een grote ronde rijden.

"Dat is wel erg speciaal", zegt Danny in gesprek met NOS Langs de Lijn. "We koersen natuurlijk wel veel samen, maar niet voor zulke lange periodes." Broer Boy is ook enthousiast, al is dat aan zijn stem nog niet echt te horen. Maar dat heeft een reden: "Ik voel me koortsig en moe. Ik heb wat medicatie ingenomen, dus hopelijk voel ik me snel beter."

Danny in vorm

De Amerikaanse wielerploeg gokt in Spanje op een goed klassement van Fränk Schleck én een etappezege. Dat laatste is wellicht een klus voor sprinter Danny, die met de Ronde van Wallonië (twee etappezeges) en de Eneco Tour (tweede in de openingsrit) een goede voorbereiding kent. "Ik ga er met veel vertrouwen heen. Ik ben in vorm en heb er zin in", aldus de sprinter.

Aan concurrentie in Spanje geen gebrek. Sprintkanonnen als John Degenkolb, Nacer Bouhanni en Peter Sagan rijden de Vuelta ook. Aan broer Boy dus de taak om Danny weer zo goed mogelijk af te zetten in de sprint: "We hebben ons al laten zien op WorldTour-niveau. Wie weet kan ons dat in de Vuelta weer een mooie uitslag opleveren."

Volgend jaar Lotto-Jumbo?

De Vuelta wordt voor de broers waarschijnlijk de laatste grote ronde in het shirt van Trek. Beiden beschikken over een aflopend contract. Interesse is er vooral uit de hoek van Lotto-Jumbo.

Betekent dit dat de Van Poppels volgend jaar in Nederlandse dienst rijden? Danny, lachend: "Dat zou kunnen. Ik denk dat dit de komende weken wel duidelijk zal worden."

Trek haalt al twee sprinters

Bovenop die uitspraak bevestigde Trek vandaag de komst van sprinters Edward Theuns en Niccoló Bonfiazio. De 24-jarige Belg en de 21-jarige Italiaan komen over van respectievelijk Topsport Vlaanderen en Lampre.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl