Knuffels die werden neeregelegd bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum
NOS Nieuws

Nieuwe bestemming voor knuffels MH17

De knuffels die na de ramp met de MH17 zijn neergelegd op de herdenkingsplekken hebben een nieuwe bestemming gekregen. Ze zijn naar de stichting Geef een knuffel gegaan. Deze stichting schenkt en verkoopt knuffels. De opbrengst komt ten goede aan mensen met taaislijmziekte.

De stichting kreeg in totaal 2000 knuffels. Ze zijn achtergelaten bij Schiphol, Eindhoven Airport en de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De Stichting Vliegramp MH17 ging op zoek naar een geschikte bestemming en kwam toen uit bij de stichting Geef een knuffel van Martijn en Laura Westerbrink.

Symbool voor verdriet en ongeloof

"Voor ons was het belangrijk dat de knuffels niet werden vernietigd. Ze staan symbool voor het verdriet en het ongeloof onder nabestaanden en mensen in de samenleving", zegt bestuurslid Evert van Zijtveld van de Stichting Vliegramp MH17 in het AD.

Laura Westerbrink vertelt in de krant dat ze nog niet weten of de knuffels geschonken worden aan zieke kinderen of verkocht. De kinderen en hun ouders zullen in elk geval niet weten dat de knuffel afkomstig is van de herdenkingsplaatsen. De knuffels zijn gereinigd en de kaartjes en labels zijn eraf gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl