Chung Mong-joon en Sepp Blatter in oktober 2010
NOS Voetbal

Blatter wijst Chung op subtiele wijze terecht

Sepp Blatter, de scheidend voorzitter van de FIFA, heeft op subtiele wijze gereageerd op de onverbloemde kritiek die Chung Mong-joon maandag spuide. De Zuid-Koreaan, die de nieuwe preses van de wereldvoetbalbond wil worden, noemde diezelfde FIFA een "corrupte organisatie". En dat beviel Blatter niks. "Het getuigt van weinig respect."

"Het is op z'n zachtst gezegd heel zorgwekkend dat meneer Chung Mong-joon de FIFA een corrupte organisatie noemt", liet de Zwitser in een verklaring optekenen. "Terwijl hij toch niet vergeten kan zijn dat hij heel lang vicevoorzitter en bestuurslid van de FIFA is geweest."

Chung, grootaandeelhouder van autofabrikant en FIFA-sponsor Hyundai, zat tussen 1994 en 2011 namens de Aziatische voetbalbond in het uitvoerend comité van de FIFA. De 63-jarige Aziaat hoopt in februari bij de bond terug te keren als nieuwe voorzitter. Bij zijn presentatie haalde hij stevig uit naar de vertrekkende Blatter en Michel Platini, zijn tot nu toe enige concurrent bij de FIFA-verkiezing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl