De familie van Anneli heeft de ontvoerders via een brief opgeroepen contact op te nemen
NOS Nieuws

Losgeld gevraagd voor 17-jarige ontvoerde Duitse

In de buurt van het Duitse Meißen, ten noordwesten van Dresden, is een 17-jarig meisje ontvoerd. Het meisje, Anneli, was afgelopen donderdag met haar hond en haar fiets op stap en is niet meer teruggekomen. Duitse media melden dat er losgeld van meer dan 1 miljoen euro is geëist.

Anneli ging om half acht 's avonds van huis om de hond uit te laten. Het is nog onduidelijk wat er daarna precies is gebeurd. Haar fiets is in een greppel langs de weg gevonden en ook de hond is inmiddels weer opgedoken. Van het meisje ontbreekt nog steeds ieder spoor.

In de zoektocht naar het meisje zette de politie speurhonden in. Die leidden de agenten naar een boerderij in een dorpje in de buurt. Een arrestatieteam van zestig man kamde het hele terrein uit, maar vond geen verdere aanwijzingen.

Brief

De ouders van het meisje hebben inmiddels in een open brief de ontvoerders opgeroepen contact op te nemen. "De ontvoerders moeten weten dat wij de eisen zullen accepteren om ons kind snel weer in de armen te kunnen sluiten. Neem alstublieft contact op."

De Duitse justitie neemt de zaak zeer serieus. "We onderzoeken een ontvoering en afpersing. We hopen op aanwijzingen van de bevolking", aldus hoofdofficier Lorenz Haase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl