NOS Nieuws

Bende zakkenrollers belaagt Nederlandse toeristen

Twee Nederlandse toeristen van 19 jaar zijn dit weekend in Berlijn door een groep zakkenrollers in elkaar geslagen. Ze raakten gewond en moesten in het ziekenhuis worden behandeld.

De Nederlandse jongens liepen op straat na een avondje stappen, toen ze merkten dat ze werden gerold. Ze wisten dat in eerste instantie te voorkomen en hielden een van de zakkenrollers vast. De andere vluchtte.

Traangas

Volgens de politie riep de zakkenroller daarna "in een vreemde taal" om versterking, waarna er al snel een groep van zo'n vijftien man bij de Nederlanders stond. De zakkenrollers begonnen in te slaan op de twee toeristen en spoten pepperspray in hun gezicht. Ook twee omstanders die te hulp schoten, werden belaagd.

Zelfs toen de toeristen op de grond lagen, werden ze nog geschopt en geslagen. Daarna gingen de belagers ervandoor, en namen alsnog een portemonnee mee.

De Nederlandse jongens zijn met verwondingen aan het hoofd en aan een hand naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling konden ze weer weg. De daders zijn spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl