Jason Day, de trotse winnaar van het PGA Championship
NOS Sport

Day pakt eerste majortitel bij PGA Championship

Drie keer is scheepsrecht voor Jason Day. De 27-jarige Australiër heeft het PGA Championship gewonnen, nadat hij bij de vorige twee majors (het US Open en het Britse Open) op de laatste dag een koppositie niet kon verzilveren.

Een titel was lange tijd zeldzaam voor Day; hij veroverde er voor 2015 slechts één. De teller staat nu al op vier. Wellicht dat daarom de tranen al kwamen voordat hij op Whistling Straits klaar was met zijn ronde van 67 slagen (-5).

Day pakt eerste majortitel bij PGA Championship

Tranen

Op de zestiende hole bereikte Day met drie slagen voorsprong op de Amerikaan Jordan Spieth - de winnaar van de Masters en de US Open lost Rory McIlroy af als nummer één van de wereld - de green, toen zijn lip begon te trillen en de emoties hem overmanden. Hij viel zijn caddie Colin Swatton in de armen, noteerde daarna een birdie en twee pars en stelde zo de winst veilig.

Day kwam in totaal uit op twintig slagen onder par, een majorrecord. Tiger Woods eindigde in 2000 bij het Britse Open eens op negentien onder par.

Niet verwacht

"Ik had niet verwacht dat ik zou gaan huilen", zei Day. "Er kwamen veel emoties los omdat er vaak zo dichtbij ben geweest. Spelen zoals vandaag, met Jordan in mijn groep, en het dan zo afmaken, dat is geweldig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl