NOS Voetbal

Nieuwe stadion mijlpaal voor Heracles

Nieuwe stadion mijlpaal voor Heracles

“Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen.” Zo luidt een van de inmiddels befaamde uitspraken van cabaretier Herman Finkers. Hij nam Almelo regelmatig op de hak. Toch is hij enorm trots op het vernieuwde stadion, dat dit weekend voor het eerst in gebruik werd genomen.

“Ik heb niet veel met voetbal, maar wel met Heracles. Aan Heracles heb ik heel veel herinneringen, ondanks dat ik er maar één keer ben geweest. Mijn vader ging naar elke thuiswedstrijd en elke maandag verscheen er een gedichtje van hem in de krant over de wedstrijd.”

Metamorfose

Finkers zag zondag dat Heracles de opening van het verbouwde stadion opluisterde met een 3-0 overwinning op NEC. Ruim 12.000 fans waren getuige van de overwinning. Toch was het voor iedereen even wennen, want het stadion onderging een flinke metamorfose.

Desondanks is de sfeer gelijk gebleven, benadrukt Heracles-voorzitter Jan Smit. ”Dat is wat Almelo wil; een knus en familiair karakter. Geen verschillende geledingen, rangen of standen. Iedereen is welkom en de deuren staan open.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl