Luciano Narsingh maakte in de zevende minuut al de 1-0
NOS Voetbal

PSV is FC Groningen opnieuw de baas

PSV heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen FC Groningen verslagen. De landskampioen, die de bekerwinnaar begin augustus in de strijd om de Johan Cruijff-schaal over de knie had gelegd, was dit keer met 2-0 te sterk.

PSV scoorde in de laatste vier thuisduels met Groningen telkens binnen het kwartier en dat was ook nu het geval. De Eindhovenaren gingen overtuigend van start en na een prachtige dieptepass van Maxime Lestienne omspeelde Luciano Narsingh doelman Sergio Padt, waarna hij met enig fortuin met een rollertje de verre hoek vond.

Opstootje tussen FC Groningen-spelers Michael de Leeuw en Albert Rusnak en PSV'er Andres Guardado

Kappelhof ontsnapt

Groningen kwam voor rust amper in het verhaal voor en mocht van geluk spreken dat PSV zijn enorme veldoverwicht niet benutte en dat Johan Kappelhof slechts geel kreeg na een onbesuisde charge kort voor de pauze op Andrés Guardado.

Groningen liet zich na de pauze wat meer gelden, zonder echt gevaarlijk te worden. PSV was dat wel, via Narsingh die na een lange voorzet van Guardado op doelman Padt stuitte en later een schot op het dak van het doel zag belanden.

Spanning

Even werd het nog spannend toen PSV vol overtuiging de beslissing probeerde te forceren en Groningen op jacht ging naar de gelijkmaker. Aan die spanning kwam een kwartier voor tijd een eind toen Narsingh met een geplaatst schot in de verre hoek Padt kansloos liet.

Kort voor tijd hield PSV-doelman Jeroen Zoet met een fraaie reflex de koppende Michael de Leeuw van scoren af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl