Michel Platini en Sepp Blatter na de herverkiezing van de Zwitser als FIFA-president in mei
NOS Voetbal

UEFA wil opheldering FIFA over belastend Platini-artikel

De UEFA heeft de ethische commissie van de FIFA gevraagd een onderzoek in te stellen naar de herkomst van een belastend artikel over Michel Platini, de voornaamste kandidaat om FIFA-president Sepp Blatter op te volgen.

De tekst met de naam 'Platini: lijk in de kast' zou onlangs zijn aangeboden aan een aantal Zwitserse kranten. Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag is het anonieme artikel verspreid vanuit het hoofdkantoor van de FIFA, mogelijk zelfs in opdracht van aftredend president Blatter.

Lastercampagne

De 79-jarige Zwitser is al lange tijd gebrouilleerd met Platini en zou hem niet graag als opvolger zien. In het artikel zou een uiterst kritisch beeld worden geschetst van de huidige UEFA-voorzitter en zou zijn geschiktheid als FIFA-president in twijfel worden getrokken.

UEFA-secretaris-generaal Gianni Infantino heeft zijn FIFA-collega Jérôme Valcke in een brief persoonlijk gevraagd een onderzoek in te stellen naar het artikel. "We zijn zeer bezorgd over de berichten over een mogelijke lastercampagne tegen Platini", zei de UEFA-woordvoerder.

Intimidatie

In een interview in de Volkskrant van zaterdag liet Blatter zich ook al kritisch uit over Platini. De bejaarde Zwitser verklaarde daarin dat de Franse oud-voetballer de broer van Blatter geïntimideerd zou hebben. "Hij zei: vertel Sepp dat hij moet aftreden, anders gaat hij de gevangenis in", aldus Blatter.

De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond zijn op 26 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl