Novak Djokovic verloor dit jaar nog geen enkele partij op mastersniveau
NOS Sport

Djokovic heerst tegen Chardy in Montreal

Novak Djokovic blijft in 2015 ongenaakbaar op masterstoernooien. De Serviër bereikte na Indian Wells, Miami, Monte Carlo en Rome (vier titels) ook in Montreal de eindstrijd door Jérémy Chardy te kloppen: 6-4, 6-4.

De mondiale nummer één overleefde in de kwartfinales nog twee matchpoints tegen Ernests Gulbis, maar heerste vandaag als vanouds. Djokovic was ijzersterk in zijn eigen opslagbeurten en bewoog als een panter over de baan. Hij verloor slechts tien servicepunten en kreeg geen enkel breakpoint tegen.

Dubbele fouten

Chardy, die voor het eerst in de halve eindstrijd van een masterstoernooi stond, begon de partij met twee dubbele fouten en dat kostte hem direct zijn servicegame en later de set.

De Franse nummer 49 van de wereld hield Djokovic redelijk bij in de tweede set, mede door z'n sterke opslag en forehand. Dat was niet genoeg om de Serviër in verlegenheid te brengen.

Blessurebehandeling

Zelfs een blessurebehandeling aan de rechterelleboog bracht Djokovic niet uit evenwicht. Hij brak Chardy op 2-2 en wandelde vervolgens simpel naar de winst.

Djokovic speelt in de finale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Andy Murray en Kei Nishikori.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl