Jeff Stans heeft Excelsior op voorsprong gezet

Excelsior pakt thuis punt tegen AZ

Excelsior heeft in eigen huis een punt gepakt tegen AZ. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk hield de nummer drie van vorig seizoen op 2-2. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren.

De Rotterdammers begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Tom van Weert kon een foutje van Mattias Johansson nog niet afstraffen, maar een minuut later was Jeff Stans van dichtbij wel trefzeker.

Snelle gelijkmaker

AZ was wakker geschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vincent Janssen miste nog een dot van een kans, waarna Markus Henriksen even later met een droge knal wel de gelijkmaker liet aantekenen.

De Alkmaarders leken daarna door te drukken en kregen ook enkele goede mogelijkheden. De treffer viel echter aan de andere kant. Sander Fischer legde de bal panklaar voor Van Weert, die simpel afrondde. De bezoekers waren even de draad kwijt, maar hielden de schade voor rust beperkt.

Misser Botaka

In de tweede helft waren de eerste kansen voor AZ, al had het na een uur 3-1 moeten staan. Invaller Jordan Botaka ging alleen op doelman Sergio Rochet af, maar schoot over. Nog geen vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak toen invaller Robert Mühren kon scoren na prima voorbereidend werk van Hupperts.

In de rommelige slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog enkele prima kansen op de winnende treffer. Omdat onder anderen Janssen en Botaka faalden in de afronding bleef een winnende treffer uit.