Arek Milik heeft Ajax op voorsprong gezet in de Arena

Ajax zonder te imponeren eenvoudig langs Willem II

Zonder groots te spelen heeft Ajax ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. In de Arena werd Willem II, dat nog nooit won in Amsterdam, met 3-0 verslagen.

Ajax begon goed en Kostas Lamprou moest al in de tweede minuut een gekruld schot van Riechedly Bazoer onschadelijk maken. Na ruim een kwartier leidde een te korte pass van Jordan Peters de 1-0 in: Davy Klaassen legde de bal panklaar op het hoofd van Arek Milik, die raak knikte.

Nadat Anwar El Ghazi en Milik verzuimd hadden voor 2-0 te zorgen, zakte het duel in. Op slag van rust veerde het publiek weer op bij de eerste kans voor Willem II: Stijn Wuytens kopte op de lat.

El Ghazi raakt paal en scoort

Na rust moest Jasper Cillessen zich strekken om een schot van Lesly De Sa over de lat te tikken. Na een uur viel Bruno Andrade, die tot dan voor de meeste Tilburgse dreiging had gezorgd, uit na een tik van Nemanja Gudelj. In het vervolg kwam Willem II er niet meer aan te pas.

Het aantal kansen voor Ajax hield ook niet over, al moest doelman Lamprou Daley Sinkgraven van scoren afhouden en raakte El Ghazi de paal. De laatste maakte zijn misser goed door nog twee keer raak te schieten. Echt sprankelend wilde het echter maar niet worden in de Arena.