Feest bij spelers ADO Den Haag

Zeldzame zege ADO op Twente dankzij nieuwelingen

Mede dankzij drie nieuwelingen heeft ADO Den Haag voor het eerst sinds 1967 bij FC Twente gewonnen: 1-4.

De Tukkers begonnen enthousiast, maar na de 0-1 speelde het nerveus. Die werd gescoord door de deze week aangetrokken Mike Havenaar (voorzet Eduard Duplan, ook nieuw bij ADO).

Na een fout van doelman Nick Marsman, die bij een hoge voorzet tegen een medespeler aanliep, frommelde aankoop Ruben Schaken de 2-0 binnen.

Opleving Twente van korte duur

De Tukkers creëerden vlak voor rust pas weer kansen, maar lieten ze liggen. Jesus Corona deed dat kort na rust ook, maar Hakim Ziyech niet. De aanvoerder krulde een vrije trap mooi binnen. ADO wankelde, maar de aansluitingstreffer bleek Twentes laatste wapenfeit.

Het laatste half uur heerste de ploeg van coach Henk Fraser weer; Schaken schoot op de lat, een hakbal van Timothy Derijck belandde op de paal, Vito Wormgoor kopte uit een hoekschop van Duplan onbedreigd de 3-1 binnen en de Fransman kopte na een voorzet van Schaken de 4-1 tegen de touwen.