De spelers van PEC Zwolle vieren feest op De Vijverberg

PEC bezorgt Graafschap tweede nederlaag

De Graafschap heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. De Doetinchemmers bogen op De Vijverberg met 3-0 voor PEC Zwolle, dat zo zijn eerste overwinning van de nieuwe competitie boekte.

De Graafschap had in de matige eerste helft het beste van het spel. De thuisploeg zette Zwolle in de stromende regen onder druk, maar slaagde er amper in om voor gevaar te zorgen. Nathan Kabasele onderscheidde zich nog wel met enkele fraaie acties, al brachten die Zwolle-doelman Kevin Bégois niet in de problemen.

Slordig Zwolle

Het spel van PEC was voor rust niet best. Ondanks de vele slordigheden zorgden de bezoekers wel voor het meeste gevaar. Zo waren Lars Veldwijk, Ben Rienstra en Queensy Menig dicht bij succes met harde afstandsschoten.

In de tweede helft was het spel van Zwolle een stuk beter. De ploeg toonde zich bovendien uiterst effectief en na twintig minuten leidden de bezoekers al met 3-0. Wouter Marinus scoorde na goed werk van Sheraldo Becker, Bart van Hintum was trefzeker met een knap afstandsschot en Beckers strafte een blunder van Thijs Bouma af.

Duel gespeeld

Het duel was daarmee gespeeld. De Graafschap probeerde het nog wel, maar er lukte vrijwel tot niets bij de thuisploeg. Zwolle kreeg nog enkele kansen op de 4-0, maar die bleef De Graafschap bespaard.