Lukaku laat Southampton kansloos in eigen huis

Romelu Lukaku viert zijn doelpunt
  • AFP
    Lukaku (l) hangt mooi in de lucht en kopt hier de 1-0 binnen voor Everton

In de Premier League heeft Everton uit met 3-0 gewonnen van het Southampton van Ronald Koeman. De trainer zat na de operatie aan zijn achillespees weer op de bank, maar zag dat de wedstrijd gedomineerd werd door de bezoekers.

Spits Romelu Lukaku was met twee doelpunten de beste man aan de kant van Everton. De grote Belg liet na twintig minuten doelman Maarten Stekelenburg na een snelle counter kansloos met een kopbal.

De 2-0 schoot de Belg vlak voor het eind van de eerste helft binnen na een mooie aanval die hij zelf had opgezet. Southampton zocht na de rust de aanval, creëerde weinig gevaar en zag Ross Barkley met een gekruld schot de 3-0 maken.

Belgen trefzeker

Manchester United won vrijdag uit met 1-0 van Aston Villa. De enige goal in die wedstrijd was ook van Belgische makelij, ditmaal van Adnan Januzaj.

Koeman: deze fouten mag je niet maken