Het dodental van de ramp in China is naar boven bijgesteld
NOS Nieuws

Dodental van explosie China opgelopen tot 85

Het dodental van de ramp in de Chinese havenstad Tianjin is opgelopen tot 85. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua bekendgemaakt. Tot nu toe was bekend dat 56 mensen de ramp niet hadden overleefd.

De verwachting was al dat het dodental naar boven zou worden bijgesteld. Er werden na de ramp nog veel mensen vermist. Er liggen nog veel gewonden in het ziekenhuis. Een 19-jarige brandweerman werd gisteren nog levend uit het rampgebied gehaald.

Blussen

China verdedigde vandaag de brandweermannen die het vuur met water probeerden te blussen. De Chinese staatskrant Global Times schreef dat de brand daardoor alleen maar groter werd.

Pas toen na een telefoontje met de chef van het bedrijf waar de brand was uitgebroken duidelijk werd dat er gevaarlijke stoffen lagen, trok de brandweer zich terug. Niet lang daarna was de enorme explosie.

Ontslagen

Chinese staatsmedia melden het ontslag van de manager van het bedrijfsterrein waar de explosie zich voordeed. Het bedrijf dat het terrein beheerde heeft volgens de staatskrant People's Daily "duidelijk de veiligheidsregels geschonden".

Ruim 200 experts zoeken in beschermende kleding in het gebied naar sporen van chemicaliën en explosieven. Hun werk wordt gehinderd omdat er nog steeds op plekken branden woeden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl