NOS Sport

Anky goes Wild West en pakt brons op EK

Anky goes Wild West en pakt brons op EK

Vrijdag voegde amazone Anky van Grunsven weer eens een medaille toe aan haar imposante prijzenkast. Alleen was het eremetaal dit keer niet voor een prestatie op de reguliere dressuur.

Van Grunsven pakte namelijk in Aken EK-brons met Nederland op het onderdeel reining, de westernvorm van het dressuurrijden.

Een vorm die volgens Van Grunsven best wel het predicaat olympisch mag krijgen. "Ik vind dit ook aantrekkelijker voor het publiek, misschien moeten ze dit maar olympisch maken. Als het maar niet ten koste van de dressuur gaat."

Kleine kans op individueel succes

De kans dat Van Grunsven ook individueel een medaille pakt is heel klein. Waar de Brabantse op de reguliere dressuur altijd de persoon was die Nederland naar goud moest loodsen, was ze vrijdag de slechtste van de Nederlandse equipe.

Haar score van 207.00 telde dan ook niet mee voor het totaal van de gehele ploeg. Van Grunsven staat in het individuele klassement daarmee op een 28ste plaats. Ze kan zich alleen nog voor de finale plaatsen als ze zaterdag in de herkansing bij de beste vijf eindigt.

Hobby

Al is Van Grunsven daar niet mee bezig. "Het is niet iets waar ik dag in dag uit mee bezig ben. Maar de laatste tijd heb ik er wel hard voor getraind. Het is voor mij anders dan de dressuur. Daar moest ik winnen, dit is een hobby. Maar ik wil het wel zo goed mogelijk doen."

Jurgen Pouls (215.00, elfde), Olivier van den Berg (215.00, elfde) en Rieky Young-Van Osch (214.00 veertiende) zijn wel al zeker van een plaats in de finale van zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl