NOS Nieuws

Rutte begrijpt acties politie niet

Rutte begrijpt acties politie niet

Premier Rutte begrijpt niet waarom de politie staakt. Dat zei hij in antwoord op vragen over onvrede over de ambtenarensalarissen.

Net als minister Plasterk benadrukte Rutte dat de ambtenaren een loonsverhoging van meer dan 5 procent kunnen krijgen en eenmalig 500 euro en dat dat meer is dan in de marktsector. "Dit is echt veel, dus ik begrijp het niet."

De FNV vindt het niet genoeg, omdat de ambtenaren al jarenlang op de nullijn zaten en de verhoging deels wordt betaald uit de pensioenpremies.

Deal gesloten

Rutte vindt het terecht dat mensen in de publieke sector er geld bij krijgen, want ze hebben lang op de nullijn gezeten. Maar net als Plasterk benadrukte hij dat er niet nog meer in het vat zit. "Dit is een deal die we gesloten hebben en als er nog meer geld was geweest, hadden we dat natuurlijk in die deal gestopt."

Voorzitter Van de Kamp van de politiebond ACP reageert op zijn beurt weer "met verbijstering en ongeloof" op de uitlatingen van de premier.

"Dit zijn de mensen die ons land regeren en het volk 'dienen'. Kijkend naar de afgelopen jaren waarin de vakbeweging maar ook de hele Nederlandse samenleving zonder al te veel te morren heeft bijgedragen aan de draconische bezuinigingen die zijn doorgevoerd, is deze reactie volstrekt ongepast", zegt Van de Kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl