Dossiers gestolen bij inbraak officier van justitie

Onbekenden hebben bij een inbraak in een huis van een Rotterdamse officier van justitie usb-sticks buitgemaakt. Op de onbeveiligde usb-sticks staan delen van twee strafdossiers.

Het gaat om een moordzaak en een drugszaak. Het Openbaar Ministerie wil daar verder niets over zeggen. De officier had de processtukken meegenomen om de zaken thuis te kunnen voorbereiden.

Kluis

"Dit had niet mogen gebeuren", zegt persofficier van justitie Henric Rebel. "We hebben allerlei manieren om veilig thuis te werken, zoals beveiligde verbindingen en laptops. Veel collega's hebben thuis een kluis om spullen in te leggen."

De inbraak gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Het OM heeft de advocaten van de verdachten van wie de dossiers zijn gestolen op de hoogte gesteld. Volgens het OM waren de stukken bij de verdediging bekend.

Geen gerichte actie

De dieven namen ook de werktelefoon van de officier mee. Die is volgens het OM wel beveiligd en kan niet meer worden gebruikt. Ook de privételefoon van de officier werd meegenomen.

De usb-sticks hingen aan een sleutelbos die werd gestolen. Vanwege de aard van de buit heeft het OM niet de indruk dat de inbraak een gerichte actie was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl