Er worden vooral minder last minutes geboekt naar Turkije
NOS Nieuws

Minder vakantiegangers gaan naar Turkije

Turkije is een geliefde vakantiebestemming, maar veel zonaanbidders laten het land nu links liggen. Vorige week werden 36 procent minder vakantiereizen naar het land geboekt dan in dezelfde week vorig jaar, zegt reisbrancheorganisatie ANVR.

Volgens verschillende reisorganisaties komt dat onder meer door de aanslagen van de afgelopen weken. "Als er gedoe is met een bepaalde bestemming, reageren mensen daarop", laat vakantie-aanbieder Corendon weten. Ook reisorganisatie TUI Nederland ziet dat klanten vaker een andere bestemming kiezen. Het gaat vooral om lastminute-boekingen, die naar verwachting ook de komende week voor Turkije lager zullen uitvallen.

Warm weer

De ANVR benadrukt dat ook het warme weer in Nederland een grote rol speelt. "Als het hier slecht weer is, hebben mensen veel sneller het idee om er even tussenuit te gaan", zegt een woordvoerder, "maar het is hier nu tropisch warm, dus blijven ze thuis. Daardoor zijn er niet alleen naar Turkije minder boekingen, maar ook naar Frankrijk en Griekenland."

De daling is niet eenmalig, het hele seizoen al loopt het aantal boekingen naar Turkije achter op vorig jaar, zo'n 6 procent. Toch blijft het land de populairste bestemming voor vliegvakanties vanuit Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl