NOS Voetbal

Gratis af te halen: ervaren eredivisiespeler

Gratis af te halen: ervaren eredivisiespeler

Wout Brama werd vanochtend gesignaleerd op het trainingscomplex van FC Twente. Ooit was hij er één van de steunpilaren, nu krijgt hij er de mogelijkheid zijn conditie op peil te houden. Net als veel anderen is Brama nog op zoek naar een nieuwe werkgever.

De een kwam uit in de eindstrijd van het WK, de ander verdedigde vrij recent nog de clubkleuren van AC Milan. Stuk voor stuk hebben ze de afgelopen jaren een fraaie cv opgebouwd. Feit is dat ze nog geen nieuwe club hebben gevonden. Een overzicht.

1. Jeroen Verhoeven

Baarde in 2009 opzien door FC Volendam te verruilen voor Ajax. Hield in Amsterdam drie jaar lang de bank warm en werd vanwege zijn gewicht bespot. Maakte de overstap naar FC Utrecht, maar was ook in de Domstad geen vaste waarde.

Keeper Jeroen Verhoeven heeft nog geen nieuwe club

2. Joris Mathijsen

Was in 2010 basisspeler bij Oranje in de verloren WK-finale tegen Spanje. Keerde via Hamburger SV en een kortstondig avontuur bij Málaga CF weer terug in Nederland. Kwam afgelopen drie seizoenen uit voor Feyenoord, maar werd afgelopen seizoen op een zijspoor gezet.

3. Milano Koenders

Maakte in 2007 de overstap van RKC Waalwijk naar AZ, maar na de komst van Ronald Koeman was er geen toekomst meer voor hem weggelegd in Alkmaar. Onlangs maakte Heracles Almelo, waar hij de afgelopen seizoenen speelde, bekend niet met hem door te gaan.

4. Khalid Boulahrouz

Kwam de afgelopen tien jaar uit voor clubs als Hamburger SV, Chelsea, Sevilla en VfB Stuttgart. Feyenoord haalde hem vorig jaar naar Rotterdam, maar dat bleek geen succes. Op het WK van 2006 en EK van 2008 liet hij een goede indruk achter bij Oranje.

5. Urby Emanuelson

Verhuisde in 2010 van Ajax naar AC Milan, waarmee hij zijn gewenste transfer naar een topclub kreeg. De Milanezen verhuurden hem aan Fulham en later werd hij verkocht aan AS Roma. Na een mager seizoen bij Atalanta Bergamo houdt hij nu zijn conditie op peil bij Ajax.

Urby Emanuelson houdt zijn conditie op peil bij Ajax

6. Demy de Zeeuw

Kwam via Go Ahead Eagles, AZ en Ajax terecht bij Spartak Moskou. De Russen verhuurden hem aan Anderlecht, waarna hij na twee seizoenen in Belgische dienst terugkeerde in eigen land. Na een oproep via Linkedin waagde NAC Breda afgelopen jaar de gok, maar na degradatie werd zijn contract ontbonden. Speelde in 2010 nog een belangrijke rol in de tweede plaats op het WK in Zuid-Afrika.

7. Orlando Engelaar

Keerde afgelopen seizoen na een jaar in de Australische voetbalcompetitie terug bij FC Twente, waar hij tussen 2006 en 2008 indruk maakte. Het leverde hem een transfer op naar Schalke 04. Was basisspeler op het EK van 2008, waar hij met Nigel de Jong het defensieve blok vormde.

Orlando Engelaar keerde afgelopen seizoen terug bij FC Twente

8. Wout Brama

Verdedigde van 2005 tot en met 2014 de clubkleuren van FC Twente, waar hij in 2009/2010 landskampioen werd. Houdt bij zijn oude club nu zijn conditie op peil. Kwam afgelopen seizoen uit voor PEC Zwolle, maar de onderhandelingen voor een nieuw contract liepen op niets uit.

9. Frank Demouge

Keerde met Roda JC terug in de eredivisie, maar al voor de promotie liet de ploeg uit Kerkrade weten het contract niet te verlengen. Kende zijn beste jaren tussen 2007 en 2010 bij Willem II. Trainde afgelopen zomer op proef mee bij het Engelse Notts County.

10. Simon Cziommer

Versleet al diverse Nederlandse clubs, waaronder FC Twente, AZ en Heracles Almelo. Bij laatstgenoemde club werd zijn contract niet verlengd. Speelde ook voor Red Bull Salzburg, waar hij in 2009/2010 en 2011/2012 kampioen van Oostenrijk werd.

11. Jeffrey Sarpong

Stond ooit te boek als een groot talent bij Ajax. Werd verhuurd aan NEC, maar kon zijn belofte in Amsterdam nooit inlossen. Verhuisde naar Real Sociedad en keerde terug bij NAC Breda. Kocht zijn eigen contract af na degradatie, om een nieuwe werkgever te kunnen vinden.

Wisselspelers: Ron Vlaar, Royston Drenthe, Otman Bakkal, Evander Sno, Wesley Verhoek, Tommy Oar, Nick van der Velden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl