Sjoerd Overgoor maakte de 2-2 voor SC Cambuur

Cambuur toont veerkracht in Zwolle

SC Cambuur heeft een punt gepakt bij PEC Zwolle. De thuisploeg leidde na de eerste helft met 2-0, maar de Friezen knokten zich terug tot 2-2.

De bezoekers begonnen prima aan de wedstrijd en kregen ook de eerste kansen. Zo schoot Mikhail Rosheuvel voorlangs en keerde doelman Kevin Begois een schot van Sander van de Streek.

Zwolle effectief

Zwolle ging in de loop van de eerste helft beter spelen en toonde zich na een half uur uiterst effectief. Eerst scoorde Dirk Marcellis na een knappe actie van Lars Veldwijk. Dat betekende zijn eerste eredivisietreffer in 174 wedstrijden. Twee minuten later was Sheraldo Becker met een prachtige uithaal trefzeker.

Kort na die treffer liet Veldwijk een grote mogelijkheid op de 3-0 liggen en vlak na rust was Queensy Menig eveneens dicht bij een derde treffer, maar hij raakte de paal.

Loon naar werken

Cambuur wist zich toch te herpakken en zette Zwolle in de loop van de tweede helft steeds meer onder druk. De Friezen kregen loon naar werken via treffers van Erik Bakker en Sjoerd Overgoor. Bakker scoorde van dichtbij op aangeven van Van der Streek en Overgoor was trefzeker na een mooie, door hemzelf opgezette aanval.

Ook in de slotfase waren de beste kansen voor Cambuur. Een derde Friese treffer bleef Zwolle bespaard, al was Valmir Berisha nog akelig dicht bij de 3-2.

Vreugde bij PEC na de 1-0 van Marcellis