Groningen-verdediger Hans Hateboer in duel met Renato Tapia, die voor Twente wist te scoren

Slordig Groningen op de valreep naast Twente

FC Groningen en FC Twente zijn de competitie begonnen met een gelijkspel: 1-1. In de eigen Euroborg sprong Groningen uiterst slordig om met de kansen, waardoor het er lang naar uitzag dat Twente met de zege aan de haal zou gaan. Op de valreep wist Michael de Leeuw echter toch nog een punt te redden voor de thuisploeg.

Voor rust kregen Bryan Linssen (drie kansen), De Leeuw, Albert Rusnák, Jarchinio Antonia en Eric Botteghin de bal niet langs Twente-keeper Nick Marsman. Vlak voor de pauze kreeg FC Groningen de rekening gepresenteerd voor al die missers: Renato Tapia kopte raak uit een corner van Ziyech.

Ook na de rust drong Groningen Twente terug, maar Linssen, Simon Tibbling, Hans Hateboer (twee keer van dichtbij), Antonia en invaller Danny Hoesen misten precisie. Zeven minuten voor tijd scoorde De Leeuw dan toch, na balverlies van Jelle van der Heyden.