Mitchell te Vrede heeft de 2-0 gemaakt

Heerenveen te sterk voor De Graafschap

Heerenveen is het seizoen begonnen met een verdiende 3-1 thuiszege op De Graafschap. De Friezen stevenden af op een veel grotere zege, maar haalden erg vroeg de voet van het gaspedaal.

De thuisploeg was bijna vanaf het begin de baas op het veld, kreeg via Mitchell te Vrede ook een paar grote kansen, maar had hulp nodig voor de 1-0. Lion Kaak verspeelde knullig de bal aan Simon Thern, die simpel kon scoren.

Daarna was het alsnog Te Vrede die toesloeg. Na een voorzet van Luciano Slagveer zette de spits met een duwtje Robin Pröpper opzij, waarna hij de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken.

Achterwaartse kopbal

De Graafschap oogde machteloos, maar scoorde kort voor rust toch bijna tegen. Na geklungel achterin bij Heerenveen had Nathan Kabasele opeens een vrije doortocht naar het Friese doel, waar Erwin Mulder met wat geluk redding bracht.

De bezoekers begonnen nog wel aanvallend aan de tweede helft, maar moesten al snel weer terug. Het wachten was op de beslissende 3-0 en die kwam voor rekening van Thern. Met een achterwaartse kopbal liet de Zweed doelman Hidde Jurjus kansloos.

Bij Heerenveen verdween de concentratie en De Graafschap kreeg plots zowaar prima kansen: Dean Koolhof schoot op de paal, Vincent Vermeij kopte van dichtbij over de kruising en Alexander Bannink dwong Mulder tot een knappe redding.

Uiteindelijk tekende Vermeij met een rake kopbal toch nog voor de verdiende tegentreffer.