NOS Nieuws

Gewonden door schoten na herdenking in Ferguson

De herdenking van Michel Brown liep uit op een schietpartij

In de Amerikaanse stad Ferguson is het onrustig na de herdenking voor de vorig jaar doodgeschoten zwarte tiener Michael Brown. In de buurt waar Brown door politiekogels om het leven kwam, is geschoten.

Er is door meerdere demonstranten in de richting van een agent geschoten. De politie heeft daarop teruggeschoten. Er zijn zeker twee demonstranten gewond, zegt de politie. Een van hen is in levensgevaar. Vier agenten zijn tijdelijk op non-actief gezet.

Michael Brown werd gisteren herdacht in Ferguson. Dat gebeurde precies een jaar nadat hij werd neergeschoten door een blanke agent. Er werd 4,5 minuut stilte in acht genomen als symbool voor de 4,5 uur dat Browns lichaam daarna op straat bleef liggen.

De herdenking verliep in eerste instantie vreedzaam, maar later werd het toch onrustig tussen de politie en betogers. Na de dood van Brown waren er dagenlang protesten en rellen in Ferguson. Ook in andere steden braken toen rellen uit. De demonstranten beschuldigden de overwegend blanke politiemacht van racisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl