NOS Sport

Kampioenenmaker Reider werkt met Schippers aan details

Amerikaan Reider ondersteunt Nederlandse atleten

Dafne Schippers bereidt zich op Papendal voor op de WK atletiek, eind augustus in Peking. Stapje voor stapje is ze naar de absolute top gekropen, maar dat is geen garantie voor een WK-medaille.

Voor die laatste paar procent zocht de atletiekunie, in samenwerking met NOC*NSF, een internationale topcoach. Dat werd Rana Reider. Een Amerikaanse kampioenenmaker met een lange lijst atleten met olympische medailles op zijn cv.

Twee zien meer dan een

Sinds januari werkt Reider met de beste atleten van Nederland. Schippers trainde al met Reider, tijdens een drieweekse trainingsstage in de Verenigde Staten. Vooral de start, haar grootste zorgenkindje, is aanzienlijk verbeterd. "Soms wil ik mijn passen heel groot maken, omdat ik natuurlijk lange benen heb. Ik heb geleerd hoe je de passen kleiner maakt, maar wel sneller gaat."

Toch is het niet zo dat Reider de plaats heeft ingenomen van Bart Bennema, de vaste coach van Schippers. Integendeel. "Bart kan het heel goed vinden met Reina. Voor mij is het ideaal, want wat is nu relaxter dan dat er twee coaches kijken in plaats van één?"

Het gaat om medailles

Wat is nu precies de bijdrage van de Amerikaan? "Ik kijk met een frisse blik naar hun verwachtingen. Ik bekijk het met een zakelijke blik. Het gaat om medailles winnen, mensen beter maken zonder naar ego's te kijken."

Zit er een medaille in voor Schippers bij de WK in Peking eind augustus? "Ze zal daar heel hard gaan lopen", verwacht Reider. "Ze heeft de juiste instelling voor grote toernooien. Ik ga geen uitspraken doen over het aantal medailles, het gaat erom dat ze in de finale komt. En dan is alles mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl