NOS Nieuws

4,5 minuut stilte voor Michael Brown in Ferguson

Michael Brown herdacht in Ferguson

Honderden mensen hebben in de Amerikaanse stad Ferguson de dood herdacht van de zwarte tiener Michael Brown. Die werd vandaag precies een jaar geleden door een blanke politieman doodgeschoten.

Op de plaats waar dat gebeurde, werd om 12.02 uur lokale tijd 4,5 minuut stilte in acht genomen. Op dat tijdstip werd de 18-jarige jongen dodelijk getroffen. De stilte van 4,5 minuut symboliseert de periode van 4,5 uur dat Browns lichaam op straat lag.

Na de stilte werden twee duiven los gelaten. Tijdens de herdenking was geen politieman in de omgeving van de plechtigheid te zien.

Herdenkingsmars

Michael Brown werd eerder al herdacht met een mars. Voorop liepen familieleden, onder wie Michaels vader. Die vertelde dat hij nog elke dag rouwt om de dood van zijn zoon.

Ook in andere Amerikaanse steden wordt vandaag stilgestaan bij Michaels dood.

Na de dood van Brown braken avond aan avond rellen uit in Ferguson. Ook in andere steden werd het onrustig. Demonstranten beschuldigden de overwegend blanke politiemacht van racisme.

In november vorig jaar laaide de onrust op toen een onderzoeksjury in de staat Missouri besloot om de betrokken blanke politieman niet te vervolgen. In een aantal steden werden toen bruggen, tunnels en belangrijke wegen geblokkeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl