​Jennie Johansson verrast iedereen, ook zichzelf
NOS Sport

Johansson verrast met goud op 50 school

Jennie Johansson heeft op de laatste dag van de WK zwemmen vriend en vijand verrast door goud te veroveren op de 50 meter schoolslag. De 27-jarige Zweedse tikte als eerste aan voor favoriete Alia Atkinson en Joelija Efimova.

Johansson won in 30,05. Atkinson, die niet leek te geloven dat ze naast het goud greep, zwom naar de tweede plek in 30,11. Efimova bezorgde gastland Rusland nog een medaille door als derde te finishen.

De gouden medaille is voor Johansson het eerste succes uit haar carrière. Ze wist nog nooit een medaille te veroveren op een wereldkampioenschap langebaan. Twee jaar geleden in Barcelona eindigde ze als vijfde. Op de EK langebaan in 2010 stond ze wel een keer eerder op het podium. Ze veroverde brons op de 50 meter schoolslag.

Verrassende zege Johansson op 50 meter schoolslag

Hosszú pakt tweede goud

Katinka Hosszú greep de wereldtitel bij de 400 meter wisselslag. De 26-jarige Hongaarse won eerder deze week ook goud op de 200 meter wisselslag. Dat deed ze toen in een wereldrecord.

Op de 400 meter zat dat wereldrecord er lange tijd in, maar op de laatste wissel verloor Hosszú snelheid. Uiteindelijk finishte ze in 4.30,39. Het zilver was voor de Amerikaanse Maya Di Rado (4.31,71) en Emily Overholt zwom naar de derde plaats (4.32,52).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl