Georginio Wijnaldum is dolblij met zijn goal tegen Southampton

Wijnaldum scoort bij debuut, valse start Arsenal

Georginio Wijnaldum heeft een goed Premier League-debuut beleefd bij Newcastle United. De middenvelder scoorde één van de twee treffers in de Nederlands gekleurde ontmoeting met Southampton: 2-2.

Naast de basisplaats van Wijnaldum was er bij de thuisclub ook plaats voor Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de startopstelling. Siem de Jong en Cheick Tioté begonnen op de bank.

Southampton startte met Maarten Stekelenburg, Dusan Tadic, Maya Yoshida en Graziano Pellè, maar zonder trainer Ronald Koeman, die door een achillespeesblessure afwezig was. Zijn broer Erwin nam de honneurs waar op de bank.

Ook Jordy Clasie kwam niet in actie. De van Feyenoord overgekomen middenvelder kampt met een blessure. Cuco Martina speelde alleen de tweede helft.

Opgelegde kans

Wijnaldum had zich na zes minuten onsterfelijk kunnen maken als hij een opgelegde kans had benut, maar zijn inzet werd geblokt. Southampton sloeg na 24 minuten wel toe.

Wie anders dan Pellè opende de score op St. James' Park. De Italiaan torende na een voorzet van Cédric Soares hoog boven zijn bewaker uit en kopte de bal achter Krul.

Newcastle kwam vlak rust voor langszij. Stekelenburg stond na een van richting veranderde voorzet op het verkeerde been, waardoor Papiss Cissé de bal eenvoudig kon binnenlopen.

Wijnaldum eindstation

De treffer gaf Newcastle vleugels en voornamelijk Wijnaldum. De nieuwkomer was al vroeg in de tweede helft het eindstation van een snelle Newcastle-counter en scoorde fraai met het hoofd.

Shane Long bracht de bezoekers in het slotkwartier alsnog langszij door een indraaiende voorzet van Tadic binnen te koppen.

Nederlaag Arsenal in derby

Arsenal leed op eigen veld een verrassende nederlaag tegen West Ham United (2-0). Cheikhou Kouyaté kopte na 43 minuten de 1-0 binnen, waarbij hij doelman Petr Cech in de lucht aftroefde.

Mauro Zárate vergrootte na rust met een droge knal de voorsprong voor West Ham.