NOS Sport

Neptunus dwingt derde duel af in ECC-strijd

Neptunus komt naast Bologna in ECC-strijd

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben in de strijd om de European Champions Cup een beslissende wedstrijd afgedwongen. Na de 5-3 nederlaag in Italië wonnen de Rotterdammers in eigen huis met 3-2 van Unipolsai Bologna. Het derde duel is zondag en wordt eveneens in de Maasstad afgewerkt.

De thuisploeg, met Diegomar Markwell als startend werper, kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar zag de Italianen telkens een inning later alweer langszij komen.

In de achtste inning zorgde Urving Kemp, die via een vrije loop op de honken was gekomen en daarna door Railey Legito verder gebracht was, na een grote fout van het Italiaanse veld voor de 3-2. Pitcher Loek van Mil, die eerder nog de 2-2 had moeten incasseren, stelde vervolgens de zege veilig.

"Het was een mooie pot en we hebben verdiend gewonnen. Maar het was moeizaam", erkent Neptunus-coach Evert-Jan 't Hoen. "Die werper van de Italianen gooide heel goed. We konden moeilijk honkslagen slaan en moesten echt sprokkelen om punten te pakken. Maar hij is binnen. Morgen wedstrijd drie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl